5 sfaturi pentru amenajarea unei locuite - Global Residence

5 sfaturi pentru amenajarea unei locuite

Home > Blog > 5 sfaturi pentru amenajarea unei locuite
Post Feature Image

Aug 01,2018 Globa Residence 0 comments

Atunci când vine vorba de amenajarea spaţiului interior, oamenii se confruntă cu dificultăţii majore, neştiind ce obiecte pot complementa în mod echilibrat o încăpere. Livingul, baia, bucătăria şi dormitorul sunt principalele componente ce formează un apartament, cu alte cuvinte un loc esenţial confortului psihic.

V-aţi întrebat vreodată cum se pot estetiza aceste camere pulsante şi pline de energie? Pentru a vă veni în ajutor, am pregătit un microghid de 5 sfaturi care explică conceptul unui design reuşit.

Lumina naturală

Profitaţi de lumina naturală pentru a genera profunzime încăperilor, începând de la baie până la bucătărie. Astfel, până şi un loc înghesuit va părea alungit.

Iluzia optică a unui spaţiu generos

Living & Dormitor

  • Alegerea perdelelor sau a jaluzelelor este importantă pentru a balansa paleta de culori atribuită utilităţii spaţiului. În general este recomandat ca acestea să fie achiziţionate în nuanţe asemănătoare cu cele ale peretelui pentru rezultate optime.
  • În ceea ce priveşte camera de zi, canapelele şi scaunele care sunt ridicate pe picioare înalte crează iluzia unui spaţiu primitor.
  • Covoarele şi ţesăturile imprimate monocrom vor extinde privirea, creând adâncime chiar si pentru o încăpere mică.

Bucătărie

  • Este indicată cumpărarea blatului incorporabil ce ocupa întreaga lungime a bucătăriei.
  • Mobila aleasă poate complementa mobilierul de bucătărie printr-un colorit avantajos.

Baie

  • Vopsiţi tavanul în tonul pereţilor pentru a crea unicitate expansivă din punct de vedere vizual.
  • Oglinzile mari, duşurile de sticlă, sau căzile 2 în 1 mici/mari redau claritate şi intimitate.
  • Controlaţi paleta de nuanţe pentru a mări câmpul vizual al băii.

Folosirea materialelor organice şi moderne

Indiferent de spaţiul ales pentru amenajare, piaţa de profil pune la dispoziţie cele mai interesante piese de mobilier, unele putând fi folosite în mai multe scopuri. Blaturile de lemn sau măsuţele ce imit piatra aduc viaţa camerei, chiar dacă este vorba de zona de zi sau de cea de noapte. Legătura cu natura necesită să se găsească în mod constant în viaţa oamenilor, pentru un confort psihic sporit. În acelaşi timp, există şi posibilitatea adoptării unui look avangardist, cu ajutorul pieselor interioare lucioase, imprimate cu motive florale şi abstracte. Acest aspect tine doar de dorinţele rezidenţilor, pentru formarea unui univers personal, denumit „acasă”.

Decoraţiuni complementare

Accesoriile tradiţionale vor reuşi să atragă atenţia asupra culorilor vibrante alese în ton cu nuanţele generale ale casei. Acestea pot atribui accente într-un spaţiu, transformând o cameră lipsită de viaţă într-una deprinsa din revistele de arhitectură de interior.

Iluminarea inteligentă

Lumina artificială este indispensabilă unei încăperi. Este indicată alegerea unor lustre ce imită forme organice sau riguroase din punct de vedere geometric (cuburi, elipse, trapezoide). Fiecare corp de iluminat trebuie să fie ales în conformitate cu camera în care va fi utilizat. În acest sens, dormitorul şi baia necesită forme minimaliste de lumină artificială, în timp ce încăperile mai mari (livingul şi bucurarea) adopta lustre alungite şi lumini adiţionale.

Cu ajutorul acestor sfaturi, încăperile apartamentului vor fi modernizate şi peronalizate după bunul plac.

Comment

Finanțare locuință