De ce un apartament în detrimentul unei case? - Global Residence

De ce un apartament în detrimentul unei case?

Home > Blog > De ce un apartament în detrimentul unei case?
Post Feature Image

Aug 06,2018 Globa Residence 0 comments

Cuvântul „acasă” devine în prezent o definiţie relativă pentru fiecare proprietar. Acesta reprezinta principalul loc de refugiu şi confort al fiecăruia, fie că vorbim despre o casă sau un apartament. Dacă vrei să vezi care sunt diferenţele dintre cele 2 tipologii şi să aflii care unt cele mai avantajoase, te invităm să citeşti cu atenţie rândurile pe care le vom lăsa mai jos.

Casa vs apartament

  1. Costuri

Bloc – Locuind într-un spaţiu multifamilial, colectiv, te vei bucura de costuri reduse – atunci când vine vorba de căldură, gaze cât şi de curent electric. În general, fiecare bloc este întreţinut de o persoană specializată în curăţenie, în timp ce reparaţiile aferente vor fi făcute de un personal avizat. Bineînţeles, ca şi în acest caz cheltuielile vor fi restrânse.

Casa – Cheltuielile lunare sunt mult mai ridicate, proprietarii fiind nevoiţi să apeleze de unii singuri la mentenanţă şi la alte servicii ce necesită atenţia unui specialist.

  1. Preţul imobilului

Apartament – dacă vrei să locuieşti într-un mediu modern, bine stabilizat şi accesibil pentru fiecare buzunar, atunci ai găsit soluţia potrivită. De la apartamente minimaliste până la cele mai încăpătoare, vei putea să îl alegi cu uşurinţă.

Casa – probabil că ştii deja că toate casele prezintă costuri ridicate cu cel puţin 30% – 50% -100%. Principalul avantaj de care se bucura este reprezentat de intimitatea sporită cât şi de o compartimentare generoasă.

  1. Locaţii

Apartament – blocurile se bucura de cele mai multe ori de locaţii centrale şi de acces facil către principalele mijloace de transport în comun.

Casa – în mode generalist, casele construite de principalii dezvoltatori comuni pietei de profil, se regăsesc în puncte îndepărtate ale capitalei, zonele de transport public aflându-se la distanţe mult mai mari pentru a putea fi accesate.

  1. Asigurări

Apartament – costurile făcute pentru a asigura un imobil sunt mult mai reduse.

Casa – cheltuielile făcute de fiecare proprietar pentru a-şi asigura locuinţa devin mai piperate ca preţ, lucru care nu este accesibil în zilele de astăzi.

  1. Linişte

Apartament – nu este un secret că poţi avea parte de vecini gălăgioşi, însă apartamentele moderne, precum cele de la Global City Residence, oferă intimitate şi linişte prin izolarea fonică făcută din materiale de calitate, dezvoltate special pentru rezolvarea acestei probleme importante.

Casa – este cunoscută pentru gradul de linişte oferit – comparativ cu blocurile împărţite pe o multitudine de etaje. În acest sens, confortul este mai ridicat, fiind importanta locaţia acesteia şi vecinii care te pot ajuta la nevoie.

Fiecare locuinţă prezintă particularităţi diferite realizate special pentru locatorii care îşi doresc să trăiască într-un mediu liniştiţi şi confortabil. Bineînţeles, preţurile, costurile, locaţiile şi facilităţile necesită să fie cercetate de fiecare în parte pentru a se lua alegerea optimă.

Dacă eşti nelămurit sau îţi doreşti să achiziţionezi un apartament modern şi puternic din punct de vedere al structurii, va fi necesară expertiza unui specialist care va clarifica toate nelămuririle şi întrebările avute în acest sens.

Comment

Finanțare locuință