Închirierea sau cumpărarea unei locuinţe noi – avantaje sau dezavantaje - Global Residence

Închirierea sau cumpărarea unei locuinţe noi – avantaje sau dezavantaje

Home > Blog > Închirierea sau cumpărarea unei locuinţe noi – avantaje sau dezavantaje
Post Feature Image

Aug 08,2018 Globa Residence 0 comments

Mediul în care alegeți să locuiți joacă un rol important în viaţa dumneavoastră. Luați în considerare personalitatea avută pentru a trăi într-un spaţiu de poveste. Dacă vă place caracterul orașului, viața de noapte, cafenele numeroase și restaurantele de nota 10 sau preferați siguranța, confortul, spațiul verde și parcarea gratuită atunci sunteţi în căutarea unui apartament.

În acest sens trebuie să începeţi să vă puneţi întrebări. Preferați să mergeți la muncă, să luați metroul sau să călătoriți cu trenul? Cât de importantă este intimitatea? Locaţia joacă un rol esențial în acest sens fie că vorbim despre închirierea sau cumpărarea unui apartament.

După ce ați cercetat temeinic aspectele financiare ale deciziei alocate, va trebui să examinăm problema dintr-o perspectivă diferită – una care implică factori emoționali și preferințe proprii. Aceste aspecte “non financiare” se bazează pe personalitatea, abilitățile și valorile clientului.

Pentru a înţelege mai bine aceste aspecte, vă vom pune la dipoziţie o listă ce acoperă atât avantajele cât şi dezavantajele închirierii sau cumpărării apartamentelor aflate într-un cartier rezidenţial, accesibil.

Închirierea unui apartament

Avantaje – sunteţi liber de responsabilităţile pe care un proprietar le-ar avea, fapt ce înseamnă că nu veţi plăti mai mult decât suma impusă de acesta. Astfel, beneficiarul se va bucura de tot confortul dorit fără prezenţa unor costuri suplimentare sau reparaţii, ce sunt deseori suportate de proprietarul locuinţei.

Dezavantaje – Chiriaşii sunt obligați să respecte regulile comunității stabilite de proprietar. Aceste reguli se referă la animalele de companie. Mai puțin spațiu înseamnă, în general, un loc minimalist de depozitare, astfel încât ar putea fi necesar să plătiți în mod adiţional o unitate de depozitare sau un loc de parcare care nu este inclus în preţul închirierii unui apartament. Ratele de închiriere pot să îşi schimbe valoarea în timp, în funcţie de dezvoltarea economică. Chiriaşii nu au niciun control asupra acestui lucru și ar putea fi nevoiți să se mute.

Cumpărarea unui apartament

Avantaje – preţul este fix, iar viitorul proprietar se va bucura de stabilitate financiară, ştiind că nu va fi nevoit să aloce taxe suplimentare sau chirie odată ce proprietatea va fi cumpărată printr-un singur proces ce nu implica banca sau alte unităţi de împrumut. Achiziţionat din bani proprii strânşi, se va asigura confortul unei locuinţe liniştite. În acelaşi sens putem să vă spunem că valoarea unui apartament creşte treptat pe perioada anilor, lucru ce înseamnă că îl puteţi vinde cu o sumă ridicată de bani dacă doriţi să vă mutaţi în alt loc. Astfel, se va scoate şi un profit substanţial care vă va ajuta.

Dezavantaje – defecţiunile, reparaţiile alocate scării în care locuiţi cât şi mentenanţa anumitor servicii necesita să fie plătită din banii personali. Aici pot intra taxele aferente cât şi asigurarea locuinţei pentru protejarea acesteia în urma unor calamităţi naturale sau a unui furt.

La finalul zilei, decizia va fi luată de dumneavoastră. Deşi vă fi destul de greu de luat, aceasta trebuie să se afle în concordanţă cu posibilităţile financiare avute pentru a trăi în confort fără prea multe bătăi de cap.

Finanțare locuință